Info

Transportpodden

Transportpodden belyser olika aktuella ämnen genom att bjuda in gäster både utifrån och inifrån den egna organisationen.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2017
April
February
January


2016
December
November
October
July
June
February


2015
November


All Episodes
Archives
Now displaying: June, 2016
Jun 30, 2016

I Transportpodden berättar Anders Ygeman öppenhjärtigt om när han stämplade Annie Lööf, om villkoren på vägarna och om framtiden för polisen och den privata säkerhetssektorn.

YGEMAN

Innan Anders Ygeman blev sheriff Ygeman med hela svenska folket var han Socialdemokraternas infrastrukturpolitiske talesperson. Det gör att han har stor kunskap om både villkoren i transportbranschen men även hur viktig polisen är för att få ordning på kaoset som råder. 

Idag är han ansvarig för bland annat polisen, betyder det att vi kommer se fler kontroller och bättre ordning i yrkestrafiken?

Ygeman får även svara på frågor om polisens resursbrist och om det kanske är de privata säkerhetsföretagen som är räddningen när polisen går på knäna samtidigt som samhället kräver fler poliser och ökad trygghet.

Gör som Anders Ygeman - skriv under för schyssta villkor på vägarna! FAIR TRANSPORT EUROPE

 

Programledare - Frank Martin Engström

Bisittare - Gabriel Dahlander

Manus - Frank Martin Engström & Gabriel Dahlander

Musik - Jenny Gransell

Foto & omslag - Frank Martin Engström

Jun 14, 2016

FAIR TRANSPORT

Tommy Jonsson, ombudsman på Transport, har granskat den svenska transportnäringen på djupet. Det här är ett avsnitt om en bransch där den organiserade brottsligheten tar över och där de seriösa företagen håller på att ge upp.

Tommy Jonsson har under arbetet med kartläggningen mottagit flertal mordhot och det har inte alltid varit helt enkelt att jobba med kartläggningen. 

"Det finns en jävla frustration bland arbetsgivarna. Dom vill ha schysta villkor men dom kan inte."

Vi ringer även upp Transports ordförande Lasse Lindgren och kollar vad som är på gång inom förbundet.

Ett sätt att sätta fokus på frågorna som berörs i avsnittet är att skriva under och dela medborgarinitativet Fair Transport Europe som sätter press på EU att agera.

Programledare - Frank Martin Engström

Bisittare - Gabriel Dahlander

Manus - Frank Martin Engström & Gabriel Dahlander

Musik - Jenny Gransell

Foto & omslag - Frank Martin Engström

1